Chec Vegan cu Multa Vanilie, Lamaie si Mere Caramelizate
Prep Time:
1 h
Cook Time:
45 Minute
Serves:
7 Portii
Level:
Incepator
About the Recipe
Bucura-te de o explozie de arome delicioase cu acest Chec Vegan cu Multa Vanilie, Lamaie si Mere Caramelizate. Cu o combinatie perfect echilibrata intre texturi si gusturi, acest desert vegane te va cuceri cu fiecare muscatura. Stralucind cu ingrediente sanatoase, precum faina integrala, unt de cacao si lapte de migdale, acest chec ofera o experienta delicioasa fara a sacrifica beneficiile nutritionale.
Pe langa aroma intensa de vanilie si lamaie, merele caramelizate aduc o dulceata subtila si o crocanta irezistibila la fiecare felie. Incalzind cuptorul la 180°C, vei pregati un desert reconfortant, perfect pentru momentele dulci din viata ta. Savureaza fiecare etapa a prepararii si bucura-te de rezultatul final - un chec pufos, usor de taiat, si cu un gust care va impresiona orice iubitor de dulciuri. Este o capodopera culinara vegana pe care cu siguranta o vei dori sa o impartasesti cu cei dragi!
Ingredients
1 1/2 cani faina integrala
1 cana zahar brut
1/2 cana unt de cacao
1 cana lapte de migdale sau alt lapte vegetal
Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie mare
2 lingurite extract pur de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Un varf de sare
2 mere mari, curatate si taiate felii subtiri
2 linguri sirop de artar sau miere
Scortisoara (optional)
Preparation
Preincalzeste cuptorul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Pregatiti ingredientele uscate:
Intr-un bol mare, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Crearea amestecului pentru aluat:
In alt bol, amesteca laptele vegetal, untul de cacao, sucul si coaja de lamaie si extractul de vanilie.
Adauga amestecul lichid peste cel uscat si amesteca bine.
Caramelizati feliile de mar:
Intr-o tigaie, caramelizati felii de mar cu siropul de artar si putina scortisoara, pana devin aurii.
Aranjare ingrediente pentru coacere:
Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna jumatate din aluat in forma. Aranjeaza jumatate din felii de mar caramelizate peste aluat, apoi toarna restul de aluat.
Aranjeaza restul de mar caramelizat deasupra.
Coacere:
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute sau pana cand un bat de frigarui iese curat.
Serviti si savurati:
Lasati checul sa se raceasca inainte de a-l felia.