Cheesecake cu Afine si Vanilie
Prep Time:
30 Minute
Cook Time:
55 Minutes
Serves:
12 Portii
Level:
Intermediar
About the Recipe
Cheesecake cu afine si vanilie - cu o crusta untoasa de biscuit Graham, care ofera fundatia perfecta pentru straturile delicioase care urmeaza. Umplutura de cheesecake, un amestec catifelat din crema de branza, oua si smantana, cu infuzia extract de vanilie premium.
Afinele completeaza cheesecake-ul cremos si da o aroma sublima desertului.
Ingredients
Pentru Aluat:
• 2 cani pesmet de biscuiti Graham
• 1/2 cana unt nesarat, topit
• 1/4 cana zahar granulat
Pentru Umplutura Cheesecake:
• 4 pachete (32 oz) de branza de vaci, la temperatura camerei
• 1 si 1/2 cana zahar granulat
• 4 oua mari
• 1 cana smantana acra
• 1 lingura extract de vanilie premium
Pentru Topping-ul cu Afine:
• 2 cani afine proaspete
• 1/2 cana zahar granulat
• 1 lingura suc de lamaie
• 1 lingurita amidon de porumb (optional, pentru ingrosare)
Preparation
Preincalziti cuptorul:
Preîncălziți cuptorul la 325°F (163°C).
Pregatiti aluatul:
Intr-un castron, amestecati pesmetul de biscuiti Graham cu untul topit si zaharul. Presati amestecul ferm in partea de jos a unei forme detasabile de 9 inch. Coaceti crusta timp de 10 minute, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
Preparati umplutura Cheesecake:
Intr-un castron mare, bateti branza de vaci pana devine cremoasa. Adaugati zaharul si continuati sa bateti pana se combina bine. Adaugati ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare adaugare. Amestecati smantana si extractul de vanilie pana cand compozitia devine omogena.
Coaceți Cheesecake-ul:
Turnati amestecul de branza de vaci peste crusta din forma detasabila. Neteziti suprafata cu o spatula. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 55-60 de minute sau pana cand centrul este gata si partea de sus este usor rumenita. Lasati cheesecake-ul sa se raceasca complet.
Pregatiti topping-ul cu afine:
Intr-un vas, combinati afinele, zaharul si sucul de lamaie. Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand afinele se sparg si amestecul se ingroasa usor. Daca doriti un topping mai gros, puteti adauga amidonul de porumb dizolvat in putina apa. Lasati topping-ul cu afine sa se raceasca.
Asamblati si raciti:Â
Odata ce atat cheesecake-ul, cat si topping-ul cu afine s-au racit, intindeti topping-ul peste cheesecake. Raciti cheesecake-ul in frigider timp de cel putin 4 ore sau peste noapte pentru a se intari. Puteti adauga afine proaspete pentru decor.
Serviti si savurati:
Feliati cheesecake-ul cu afine si vanilie si serviti-l rece. Decorati cu afine proaspete suplimentare sau cu un strop de vanilie premium, daca doriti.