top of page
<Back

Choquettes

Prep Time:

15 minute

Cook Time:

25 minute

Serves:

20-25 chouquettes

Level:

Intermediar

About the Recipe

Chouquettes sunt prajituri clasice frantuzesti din aluat de choux (pate à choux), acoperite cu zahar perla crocant. Aceste prajituri aurii si goale in interior sunt simple, dar delicioase, fiind esenta bruta a coacerii frantuzesti. Usor aromatizate cu vanilie, dulceata lor delicata se potriveste perfect cu ceai, cafea sau ca o gustare independenta. Aceasta reteta ofera un ghid pas cu pas pentru a pregati aceste delicii aerate, perfecte pentru oaspeti sau pentru a le savura alaturi de familie.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

Pentru aluatul de choux:


125 ml apa

125 ml lapte integral

100 g unt nesarat, taiat cuburi

1/2 lingurita sare

1 lingura zahar granulat

140 g faina alba

4 oua mari

1 lingurita pasta de vanilie


Pentru topping:


100 g zahar perla (sau zahar cristale mari)

Preparation

Pregatire aluat:


Intr-o cratita medie, adauga apa, laptele, untul, sarea si zaharul. Adu la fierbere la foc mediu.

Redu temperatura si adauga faina toata deodata, amestecand energic cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei si formeaza o bila (aproximativ 1-2 minute).

Continua sa gatesti inca 1-2 minute pentru a usca usor aluatul. Opreste focul.


Incorporare oua:


Transfera aluatul intr-un bol si lasa-l sa se raceasca pentru 5 minute.

Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si lucios. Incorporeaza pasta de vanilie.


Formare chouquettes:


Preincalzeste cuptorul la 190°C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.

Transfera aluatul intr-un posh de patiserie cu varf rotund. Formeaza manute mici de aluat (aproape de marimea unei nuci) pe tava de copt, lasand 5 cm distanta intre ele.

Presara generos zahar perla deasupra.


Coacere:


Coace pentru 20-25 de minute sau pana cand prajiturile devin aurii si se umfla. Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii pentru a preveni deschiderea prajiturilor.

Opreste cuptorul, lasa usa deschisa usor si lasa chouquettes sa se raceasca 10 minute in interior.


Servire:


Serveste-le calde sau la temperatura camerei. Chouquettes sunt cele mai bune cand sunt proaspete, dar pot fi pastrate intr-un recipient etans timp de 2 zile.


Note suplimentare


Daca nu gasesti zahar perla, poti folosi cuburi de zahar macinate grosier ca substitut.

Pentru un gust mai bogat, poti umple chouquettes racite cu frisca batuta, crema de patiserie sau dulce de leche.

Previous
Next
bottom of page