top of page
<Back

Pate a Choux

Prep Time:

20 Minute

Cook Time:

45 Minute

Serves:

12 Choux

Level:

Incepator

About the Recipe

Pate a choux este un aluat versatil si fundamental in patiseria franceza, renumit pentru textura sa usoara si aerata si exteriorul crocant. Aceasta reteta te ghidează prin procesul de creare a choux-urilor de la zero, incepand cu un aluat facut din apa, unt si faina, apoi se incorporeaza ou pentru a obtine consistenta perfecta. Choux-urile sunt acoperite cu zahar si bucatele de migdale inainte de a fi coapte pana devin aurii. Odata coapte, pot fi umplute cu crema de patiserie sau alte umpluturi la alegere. Ideale pentru a impresiona oaspetii sau pentru a ne rasfata acasa.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

  • apa 90g

  • unt nesarat 37g

  • 1 lingurita pudra de vanilie

  • sare 2g

  • zahar 4g

  • faina universala 55g

  • ou 75g (aproximativ)

  • faina pentru marcare

Preparation

Preincalziti si pregatiti:


Preincalziti cuptorul la 190C. Pregatiti o tava de copt tapetata cu o folie de silicon sau unsa cu unt.

Marcati tava cu faina. Pregatiți o punga cu numarul 12 varf rotund. Taiati untul in cuburi de 1 cm si cerneti faina.


Incalziti ingredientele:


Adaugati apa, untul, pudra de vanilie, sarea si zaharul intr-o cratita mica.

Se incalzeste amestecul la foc mediu pana se topeste tot untul, apoi se aduce la fierbere la foc mare.


Adaugati faina:


Se ia de pe foc si se adauga faina. Amestecati energic cu o spatula tare si asigurati-va ca

nu se formeaza bulgari de faina.


Gatiti aluatul:


Incalziti aluatul la foc mediu in timp ce amestecati constant. Cand aluatul formeaza o bila si

pe fundul tigaii se dezvolta o pelicula, transferati intr-un bol de amestecare.

Urmatorii pasi se pot face manual sau la mixer cu atasamentul palete.


Incorporati ouale:


Lasati aluatul sa se raceasca usor pana la aproximativ 70C. Apoi amestecati jumatate de ou cu o spatula si odata ce s-a incorporat complet, mai adaugati putin ou. Se amesteca observand textura

aluatului. Cand aluatul poate fi tras in sus si cade intr-un triunghi, nu mai adaugati ou (cantitatea exacta de ou necesara variaza) .


Puneti aluatul pe tava:


Puneti aluatul pe tava urmand marcajele de faina de la pasul 1.


Adaugati Topping-ul(optional):


Se presara peste aluat zahar si bucatele de migdale.


Coaceti


Coaceti intr-un cuptor preincalzit la 190C timp de 15 minute. Dupa primele 15 minute, fara sa deschideti cuptorul, reduceti caldura la 160C si coaceti inca 30 de minute.


Raciti si umpleti:


Scoateti choux-ul si lasati la racit. Perforati usor partea inferioara a fiecarui choux pentru a le umple ulterior. Umpleti cu crema de vanilie pentru patiserie , pasta de fistic sau cu orice alta umplutura doriti.


Savurati choux-urile voastre de casa!

Previous
Next
bottom of page