top of page
< Back

Alfahores cu dulce de leche

Prep Time:

25 Minute

Cook Time:

20 Minutes

Serves:

21 Portii

Level:

Incepator

About the Recipe

Rasfatati-va papilele gustative cu arome argentiniene. Reteta noastra autentica Alfajores cu Dulce de Leche prezinta echilibrul fursecurilor fragede, umplute cu generozitate cu dulce de leche si acoperite cu nuca de cocos prajita, un deliciu ceresc care este favorit in bucatariile argentiniene. Aceasta reteta va transpune pe strazile din Buenos Aires cu fiecare inghititura care se topeste in gura. Perfecte pentru ocazii speciale sau pentru un simplu rasfat al zilei. Alfajores sunt o adevarata sarbatoare a traditiei culinare argentiniene. Experimentati amestecul irezistibil de texturi si arome care le fac un clasic.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

Pentru Fursecuri:

• 1 cana (225g) unt nesarat, la temperatura camerei

• 1 cana (200g) zahar granulat

• 3 galbenusuri de ou mari

• 1 lingurita extract de vanilie

• 2 cani (250g) faina de grau

• 1 cana (125g) amidon de porumb

• 1 lingurita praf de copt

• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

• Un praf de sare


Pentru Umplutura:

• 1 cana (aproximativ 400g) dulceata de lapte (cumparata sau facuta in casa)


Pentru Acoperire:

• 1 cana de cocos ras (dulce sau nesarat), prajit

Preparation

Pregatiti aluatul:


Intr-un bol mare, amestecati untul moale si zaharul pana devin spumoase.

Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati extractul de vanilie.



Combinati Ingredientele Uscate:


Intr-un alt bol, amestecati faina, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.



Combinati Ingredientele Uscate si cele lichide:


Adaugati treptat ingredientele uscate la amestecul de unt, amestecand pana la omogenizare. Nu amestecati prea mult.



Racirea aluatului:


Impartiti aluatul in doua portiuni, formati doua discuri, infasurati-le in folie de plastic si refrigerati-le timp de cel putin 1 ora.



Preincalziti cuptorul:


Incalziti cuptorul la 350°F (180°C). Pregatiti tavi de copt cu hartie de copt.



Intindeti si taiati:


Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti fiecare disc de aluat la aproximativ 1/4-inch grosime. Folositi un cutit rotund pentru a taia fursecurile. Asezati-le pe tavi pregatite.



Coaceti:


Coaceti fursecurile timp de 10-12 minute sau pana cand marginile devin usor aurii. Lasati-le sa se raceasca in tavi cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru a se raci complet.



Asamblati:


Dupa ce fursecurile s-au racit complet, intindeti un strat generos cu dulce de leche pe partea plata a fiecarui fursec si asezati-o peste alta.



Acoperiti cu Cocos:


Rulati marginile alfajores-ului asamblat in cocosul ras si prajit. Presati usor cocosul pentru a se lipi.



Serviti si savurati:


Permiteti alfajores-ului sa se aseze putin inainte de a le servi. Bucurati-va de delicioasa combinatie de fursecuri cu unt si dulce de leche

Simtiti-va liber sa ajustati grosimea fursecurilor si cantitatea de dulce de leche in functie de preferinte. Bucurati-va de alfajores con dulce de leche!

Previous
Next
bottom of page