top of page
< Back

Mousse de Ciocolata vegan cu vanilie

Prep Time:

30 Minute

Cook Time:

0 Minutes

Serves:

4 Portii

Level:

Incepator

About the Recipe

Un mousse de ciocolata vegan, aromatizat cu vanilie. Acest desert delicios creat cu ingrediente pe baza de plante, un rasfat cremos.

Ingredientul secret? Aquafaba, lichid din naut, batut la perfectiune pentru a obtine textura aerisita care defineste un mousse clasic. Asociata cu ciocolata vegana, o nota de vanilie si o nota de dulceata, aceasta reteta transforma niste simple ingrediente intr-o paleta senzoriala.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

• 1 conserva (15 oz) de naut, lichid vegetal (aquafaba)

• 1 cana de ciocolata vegana (chips-uri de ciocolata fara produse lactate)

• 1 lingurita extract de vanilie

• 1/4 cana sirop de artar sau nectar de agave

• 1/4 lingurita sare

• 1/2 lingurita cafea instant (optional, intensifica aroma de ciocolata)

• Fructe proaspete si frunze de menta pentru garnish


Preparation

Pregatirea Aquafabei:


Scurgeti lichidul din conserva de naut intr-un bol mare. Acest lichid se numeste aquafaba si va fi folosit pentru a crea o textura de tip mousse.



Topirea Ciocolatei:


Intr-un bol rezistent la caldura, topiti chips-urile de ciocolata vegana folosind o baie de aburi sau cuptorul cu microunde. Amestecati pana cand devine neted si lasati-l sa se raceasca putin.



Bateti Aquafaba:


Folosind un mixer electric, bateti aquafaba la viteza mare pana cand se formeaza varfuri rigide. Acest proces poate dura aproximativ 10-15 minute.



Combinarea ciocolatei si a vaniliei:


Incorporati usor ciocolata topita in aquafaba batuta pana cand se omogenizeaza. Aveti grija sa nu dezumflati amestecul.



Adaugarea vaniliei si a indulcitorului:


Adaugati extractul de vanilie, sarea si indulcitorul ales (sirop de artar sau nectar de agave). Daca va place o nota de aroma de cafea, adaugati cafeaua instant la acest pas. Incorporati usor pana cand totul este bine combinat



Refrigerare:


Transferati amestecul in pahare sau boluri individuale. Lasati-l la frigider cel putin 2-3 ore sau pana se intareste.



Garnish si servire:


Inainte de a servi, garnisiti cu fructe proaspete si frunze de menta. Combinatia de ciocolata si vanilie va incanta papilele gustative!



Savurati:


Serviti rece si savurati un mousse cremos si delicios de ciocolata vegan cu o nota subtila de vanilie.

Previous
Next
bottom of page