Pate a Choux
Prep Time:
20 Minute
Cook Time:
45 Minute
Serves:
12 Choux
Level:
Incepator
About the Recipe
Pate a choux este un aluat versatil si fundamental in patiseria franceza, renumit pentru textura sa usoara si aerata si exteriorul crocant. Aceasta reteta te ghidează prin procesul de creare a choux-urilor de la zero, incepand cu un aluat facut din apa, unt si faina, apoi se incorporeaza ou pentru a obtine consistenta perfecta. Choux-urile sunt acoperite cu zahar si bucatele de migdale inainte de a fi coapte pana devin aurii. Odata coapte, pot fi umplute cu crema de patiserie sau alte umpluturi la alegere. Ideale pentru a impresiona oaspetii sau pentru a ne rasfata acasa.
Ingredients
apa 90g
unt nesarat 37g
1 lingurita pudra de vanilie
sare 2g
zahar 4g
faina universala 55g
ou 75g (aproximativ)
faina pentru marcare
Preparation
Preincalziti si pregatiti:
Preincalziti cuptorul la 190C. Pregatiti o tava de copt tapetata cu o folie de silicon sau unsa cu unt.
Marcati tava cu faina. Pregatiți o punga cu numarul 12 varf rotund. Taiati untul in cuburi de 1 cm si cerneti faina.
Incalziti ingredientele:
Adaugati apa, untul, pudra de vanilie, sarea si zaharul intr-o cratita mica.
Se incalzeste amestecul la foc mediu pana se topeste tot untul, apoi se aduce la fierbere la foc mare.
Adaugati faina:
Se ia de pe foc si se adauga faina. Amestecati energic cu o spatula tare si asigurati-va ca
nu se formeaza bulgari de faina.
Gatiti aluatul:
Incalziti aluatul la foc mediu in timp ce amestecati constant. Cand aluatul formeaza o bila si
pe fundul tigaii se dezvolta o pelicula, transferati intr-un bol de amestecare.
Urmatorii pasi se pot face manual sau la mixer cu atasamentul palete.
Incorporati ouale:
Lasati aluatul sa se raceasca usor pana la aproximativ 70C. Apoi amestecati jumatate de ou cu o spatula si odata ce s-a incorporat complet, mai adaugati putin ou. Se amesteca observand textura
aluatului. Cand aluatul poate fi tras in sus si cade intr-un triunghi, nu mai adaugati ou (cantitatea exacta de ou necesara variaza) .
Puneti aluatul pe tava:
Puneti aluatul pe tava urmand marcajele de faina de la pasul 1.
Adaugati Topping-ul(optional):
Se presara peste aluat zahar si bucatele de migdale.
Coaceti
Coaceti intr-un cuptor preincalzit la 190C timp de 15 minute. Dupa primele 15 minute, fara sa deschideti cuptorul, reduceti caldura la 160C si coaceti inca 30 de minute.
Raciti si umpleti:
Scoateti choux-ul si lasati la racit. Perforati usor partea inferioara a fiecarui choux pentru a le umple ulterior. Umpleti cu crema de vanilie pentru patiserie , pasta de fistic sau cu orice alta umplutura doriti.
Savurati choux-urile voastre de casa!