top of page
< Back

Sfogliatelle

Prep Time:

1 ora + timpul de odihna al aluatului

Cook Time:

25-30 Minute

Serves:

12 bucati

Level:

Intermediar

About the Recipe

Descoperiti reteta traditionala de Sfogliatelle, un desert napoletan renumit pentru textura sa stratificata si crocanta. Aceste delicii sunt umplute cu o crema bogata de ricotta, aromata cu vanilie naturala premium de la Vanilla Republic, si o nota subtila de coaja de portocala. Procesul meticulos de pregatire aduce un gust autentic, iar fiecare muscatura ofera o combinatie perfecta de texturi si arome. Acest desert este ideal pentru ocazii speciale sau pentru a va rasfata cu un moment dulce de rafinament italian.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

Ingrediente pentru aluat:


300 g faina alba

100 ml apa calduta

50 g unt topit (pentru straturi)

30 g untura (sau unt gras)

Un praf de sare


Ingrediente pentru umplutura:


250 g ricotta proaspata

80 g gris

250 ml lapte integral

100 g zahar pudra

1 pastaie de vanilie (din magazinul Vanilla Republic)

1 ou

1 lingurita coaja rasa de portocala (optional)

50 g fructe confiate sau stafide (optional)


Pentru decor:


Zahar pudra



Preparation

1. Prepararea aluatului:


Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si adauga treptat apa calduta, framantand pana obtii un aluat elastic.

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Intinde aluatul intr-o foaie foarte subtire, aproape transparenta. Unge suprafata cu unt topit si untura.

Ruleaza foaia strans, formand un cilindru. Infasoara cilindrul in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de cel putin 2 ore (ideal peste noapte).


2. Prepararea umpluturii:


Fierbe laptele si adauga grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Gateste pana ce compozitia se ingroasa.

Lasa grisul sa se raceasca, apoi incorporeaza ricotta, zaharul pudra, vanilia, oul, coaja de portocala si fructele confiate, daca folosesti.


3. Formarea Sfogliatellelor:


Scoate ruloul de aluat din frigider si taie-l in felii de 1-1,5 cm grosime.

Apasa fiecare felie cu degetele pentru a forma un cerc subtire, avand grija sa nu rupi straturile.

Pune o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui cerc si inchide marginile pentru a forma un buzunar, avand grija sa pastrezi forma specifica de scoica.


4. Coacerea:


Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Asaza sfogliatellele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute sau pana cand devin aurii si crocante.


5. Servirea:


Lasa sfogliatellele sa se raceasca usor, apoi pudreaza-le cu zaharul pudra inainte de servire.


Sfaturi utile:


Pentru un plus de aroma, foloseste vanilie caviar sau vanilie pudra de pe Vanilla Republic.

Sfogliatelle sunt delicioase atat calde, cat si reci.


Pofta buna!

Previous
Next
bottom of page