top of page
Caută
propaganda25

Cafea la ibric: Reteta corecta pentru dimineti cu aroma

Actualizată în: acum 2 zile

Cum sa transformi rutina de dimineata intr-o experienta incantatoare cu arta de a prepara cafea la ibric folosind boabele de cafea proaspat prajita. Pentru a ajunge la ceasca perfecta de cafea combinam tehnica de preparare cu boabe de cafea de calitate.


De ce este importanta prospetimea de cafea proaspat prajita


Subliniem importanța de a folosi boabe de cafea proaspat prajita. Aromele se pot pierde în timp, de aceea Vanilla Republic asigura boabe de cea mai buna calitate, obtinute si prajite in momentul primirii comenzii. Nu procesul de macinare este cel care ofera prospetimea cafelei, ci cel de prajire!


Mai mult de atat notele aromate de vanilie fac din cafeaua noastra - una exceptionala.


Cand macinam cafeaua


Pentru o cafea perfecta, cel mai bun timp de macinare este chiar inainte de preparare pentru a pastra prospetimea si aromele. Insa, daca nu aveti o rasnita potrivita care sa ofere marimea de macinare pentru ibric, va putem ajuta cu acest proces chiar in ziua comenzii.


Puteti, de asemenea, sa investiti intr-o rasnita de calitate, deoarece rolul acesteia va imbunatati experienta generala de cafea la ibric.


Perfectionarea raportului apa-cafea

Aprofundati arta de a echilibra raportul apa-cafea pentru a dobandi taria si aroma ideala. Recomandam ca proportie: pentru o cana de cafea – 4 lingurite de cafea macinata fin cu aroma de vanilie. Adaptați cu incredere cafeaua in functie de preferintele individuale.



Timpi de preparare pentru cafea la ibric


Aici puteți experimenta cu diferite perioade de preparare pentru a simti care se potriveste cu preferintele gustative. Timpul de extractie poate scoate in evidenta diferite profiluri de aroma, astfel procesul devine o calatorie personalizata.


Cum facem cafea la ibric


Se pune apa la fiert. Apa nu trebuie sa dea in clocot in momentul in care adaugati cafeaua. Momentul ideal de intalnire pentru cele doua este cel in care apar primele bule mici de apa.

Atunci mutam ibricul de pe foc si amestecam continuu. Vom observa cum caimacul incepe sa apara din abundenta, acela fiind si momentul in care putem muta cafeaua la un foc mic pentru inca cateva secunde.


O cafea proaspat prajita va v-a oferi o efervescenta (blooming) accentuata (si astfel, da, veti stii cand intr-adevar o cafea este proaspat prajita).


Atentie nu dati cafeaua in fiert! Veti pierde caimacul, taria si aroma cafelei.


Cum servim cafeaua la ibric


Lasati cafeaua putin sa isi aseze din zat. Puteti turna apoi cu grija din cafeaua proaspat prajita cu aroma de vanilie. La servire puteti adauga zahar, lapte sau frisca dupa gust.



Cafea la ibric turnata in cana dimineata
Cafea la ibric cu boabe proaspat prajite

Iscusinta in preparea cafelei la ibric dupa cateva incercari


Imbarcati-va in aceasta aventura si preparati cafea la ibric cu boabele de cafea proaspat prajite. Dupa doar cateva incercari in care urmariti indeaproape sfaturile noastre veti dobandi abilitatea de a face cea mai buna cafea la ibric.


Impartaseste si cu alti pasionati de cafea care apreciaza detaliile mai fine ale unei cani perfecte la ibric.


65 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page